петък, 30 март 2012 г.

Еърсофт - реалното пресъздаване на стрелба с бойно оръжие !

Привет на всички ! :)

Колко от вас са си мислили/ си мислят, че е време за малко разнообразие в така скучното ежедневие ? А колко от вас го постигат ? Ето, че навлиза и нов начин за разтоварване от стреса, натрупан в кофти деня в офиса.

Като цяло голяма част от вас сигурно са чували за Пейнтбол - онази игра, в която стреляш с пушка топчета с боя и се бориш да боядисаш противника. Тя обаче не представлява никаква симулация от реална гледна точка - стреля се със силно специализирани пушки, "странни" муниции и прочее.

В последно време обаче навлиза един друг спорт - Еърсофт. Там играчът стреля с истинска реплика на оръжие(било то пистолет, автомат или дори снайпер), а куршумът е нормална съчма - от онези, с които си играехме едно време с китайските пластмасови пистолети(разбира се тези са с далеч по-високо качество!). Както и при Пейнтбола  целта е да елиминираш противниците, но пък като цяло играта се смята за "по-джентълменска", тъй като реално след попадение няма видима следа - всичко зависи от самопризнанието на уцеления.

Цените и теренът - вечният въпрос. Цените на оръжията са в рамките на поносимото. С малко обикаляне/ търсене в интернет можете да се сдобиете със страхотна реплика за без пари. Консумативите също не са нищо особено - един изстрел струва около .. 1 стотинка. Относно терените и екипировката: за игра е необходим терен, в който няма да се притеснявате ако бутнете някоя ваза или случайно счупите стъкло, т.е. стига да не е вкъщи - където ви душа желае. Освен терен ви е необходима реплика, дебели дрехи и предпазни очила. И разбира се настроение - все пак всичко е с развлекателна цел.

Ако на някого му  възникне въпрос относно играта или от къде, защо или как се купуват оръжия - очаквам коментари :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар